Samantha Steenwijk: sorry als woorden verkeerd zijn overgekomen

Samantha Steenwijk betreurt hoe haar uitspraken over de situatie rondom The Voice of Holland "zijn overgekomen". In RTL Boulevard zei de zangeres en oud-kandidate van het programma dat ze voormalig bandleider Jeroen Rietbergen "een topper en een retegoede muzikant" vindt en nooit iets heeft meegemaakt qua seksueel grensoverschrijdend gedrag.

"Het spijt mij als mijn woorden verkeerd zijn overgekomen. Wat ik bedoelde is dat ik zelf niet op een verkeerde of vervelende manier ben benaderd en dat ik ook niet weet of wist welke ervaringen andere kandidaten en/of medewerkers hebben gehad rondom enige vorm van seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik", schrijft Steenwijk op haar Instagram.

Zaterdag werd bekend dat The Voice of Holland voorlopig wordt stilgelegd vanwege seksueel grensoverschrijdend gedrag. Rietbergen erkende de aantijgingen aan zijn adres en legde zijn werk per direct neer.

Steenwijk biedt nogmaals haar excuses aan. "Ik vind het ontzettend verdrietig voor alle slachtoffers die hierbij betrokken zijn. Daarnaast hoop ik oprecht dat het onderzoek meer duidelijkheid gaat geven en dat de onderste steen boven komt."