Samuel L. Jackson vindt Marvel-acteurs wél echte filmsterren

Volgens Samuel L. Jackson is het niet waar dat de acteurs in Marvelfilms geen sterren zijn. Hij weerspreekt hiermee de bewering van regisseur Quentin Tarantino dat de personages uit het superheldengenre juist de sterren zijn, en niet de acteurs die hen op het witte doek brengen.

"Je hebt een acteur nodig om die personages tot leven te brengen", zegt de 73-jarige in het Amerikaanse tv-programma The View. De films van Marvel trokken de laatste jaren wereldwijd miljoenen mensen naar de bioscopen en braken diverse records. "Je kunt filmsterren altijd herkennen aan de hoeveelheid mensen die voor hen naar de bioscoop komt. Dus waar hebben we het dan over", vraagt de acteur zich af.

Onlangs beweerde Tarantino, met wie Jackson onder meer samenwerkte aan de films Pulp Fiction en Django Unchained, dat de striphelden juist de sterren zijn en niet de acteurs die hen spelen. "Er zijn acteurs die beroemd zijn geworden door het spelen van deze personages. Maar dat zijn geen filmsterren, Captain America en Thor zijn de sterren. Het zijn de personages uit de serie die een ster worden."

Jackson is het daar dus niet mee eens. "Voor mij zijn deze acteurs gewoon filmsterren", meent de vertolker van Avengers-leider Nick Fury. "Chadwick Boseman is Black Panther, daar kan je niet omheen. En hij is een echte filmster."