Sander de Heer gezicht van luisterboekweek

AMSTERDAM - Acteurs Chava voor in ’t Holt en Sander de Heer zijn de gezichten van de Week van het Luisterboek 2019 die maandag 6 mei begint. Dit heeft de lezerssite Hebban.nl woensdag aangekondigd.

Chava voor in ’t Holt (bekend van De Hel van ’63 en Moordvrouw) leest in de actieweek vier verhalen van de bekroonde Vlaamse misdaadauteur Hidde Vandermeeren. Sander de Heer (Goudkust, Onderweg naar Morgen) leest de verhalen van Dolfje Weerwolfje en Foeksia in het Weervolvenbos van de populaire kinderboekenschrijver Paul van Loon.

Voor de derde keer wordt de Hebban Luisterboek Award uitgereikt aan de beste voorlezers van luisterboeken. Henkjan Smits, presentator van De MAX! op NPO Radio 5, is voorzitter van de jury. “Voor mij is het een eer dat ik gevraagd ben als voorzitter van deze jury. Luisterboeken maken een groot deel van mijn leven uit. Ik luister graag naar luisterboeken en ben zelf als voorlezer van luisterboeken ook actief”, zegt Henkjan.

De shortlist van de prijzen in de categorieën volwassenen en kinderen worden op 24 april bekendgemaakt bij Tijd voor MAX op NPO 1.