Sander en de kloof onderaan top-25, maar wel trending topic

De tweede aflevering van de VPRO-serie Sander en de kloof bungelde volgens de Stichting Kijkonderzoek met 539.000 kijkers onderaan de top-25 van best bekeken programma's van de donderdagavond, maar stond vrijdagochtend nog wel in de top-10 trending topics op Twitter.

In de zesdelige serie onderzoekt Sander Schimmelpenninck de loonkloof tussen arm en rijk, en hoe het kan dat deze kloof alleen maar groter lijkt te worden. De journalist heeft als missie om "de vermogens- en kansenongelijkheid in ons land aan de kaak stellen", aldus de VPRO. In de aflevering van donderdagavond onderzocht Schimmelpenninck de 'woonkloof' tussen de armen en de rijken.

Het best bekeken programma was het NOS-journaal op NPO 1 van 20.00 uur (1,9 miljoen), gevolgd door Het Half Acht Nieuws op RTL 4 van 19.30 uur (1,4 miljoen) en Kamp van Koningsbrugge op NPO 1 (1,4 miljoen). In dat programma zoekt Jeroen van Koningsbrugge mensen die de zware opleiding van de Special Forces aankunnen. Het best bekeken programma op SBS6 was VI Vandaag met 871.000 kijkers. Hiermee was de talkshow het op negen na best bekeken programma van de avond.