Sasaki wint maand na gebroken sleutelbenen Moto3-race bij TT

ASSEN (ANP) - De Japanse motorracer Ayumu Sasaki heeft bij de TT van Assen de race in de Moto3 gewonnen. Het was zijn eerste zege in de lichtste klasse van het wereldkampioenschap. Een maand geleden brak hij nog beide sleutelbenen door een val.

Sasaki startte de race vanaf poleposition, maar de 17-jarige Izan Guevara nam al in de tweede ronde de leiding over. De Spanjaard wist rondenlang de leiding te behouden, maar tegen het einde van de race werd het dringen vooraan. Sasaki nam op drie ronden voor het einde de koppositie weer over. Hij weerstond in de spannende slotfase nog een aantal aanvallen van Guevara.

In de slotronde kwamen nog drie coureurs uit de kopgroep gelijktijdig ten val, maar zij bleven ongedeerd. Ook de winnaar van vorig jaar, de Italiaan Dennis Foggia, vloog van de motor af.

De Spanjaard Sergio Garcia finishte als derde en wist nog net de leiding in het kampioenschap te behouden. Guevara liep door zijn tweede plek 4 punten in en heeft nog 3 punten achterstand.

Sasaki vierde zijn eerste triomf in het WK wegrace in zijn 95e grand prix. "Het heeft lang geduurd en ik heb er hard voor moeten werken en veel voor opgeofferd", zei de 21-jarige winnaar. "Het was ook een moeilijk seizoen tot nog toe met blessureleed, maar deze overwinning is ongelooflijk. Alles verliep perfect."