Saymak bezorgt PEC Zwolle de winst in Tilburg

TILBURG (ANP) - PEC Zwolle heeft een einde gemaakt aan een ongeslagen reeks van Willem II. De ploeg van coach John van 't Schip won in Tilburg met 3-2 door twee treffers van Mustafa Saymak na rust en verstevigde daarmee de vierde plek in de eredivisie.

De Spaanse aanvaller Fran Sol zette de Tilburgers, die al een goede kans op de openingstreffer niet hadden benut, in de tiende minuut op voorsprong. De verdedigers van Zwolle kregen de bal niet goed weg, waarop Sol de bal achter doelman Diederik Boer schoot. Ben Rienstra bracht Willem II uit de rebound zelfs op 2-0.

PEC kwam nog voor rust terug tot 2-1. Erik Bakker benutte een strafschop nadat Kostas Tsimikas Kingsley Ehizibue onderuit had gehaald. De Griek ontsnapte daarbij aan een tweede gele kaart. In de tweede helft knokten de bezoekers uit Zwolle zich via twee treffers van Saymak alsnog naar de zege.

Bakker speelde Saymak in de 59e minuut aan in de diepte. De aanvaller draaide goed weg en schoot de bal langs Willem II-doelman Mattijs Branderhorst. Vijf minuten voor tijd bezorgde Saymak de bezoekers de winst. Hij reageerde attent in de rebound, nadat de doelman het schot van Younes Namli had gekeerd.

0 Reacties Doe mee met de discussie →