SBS verplaatst eetshow met Georgina en Patrick naar de middag

SBS verplaatst het eet- en dateprogramma Date Smakelijk, met Georgina Verbaan en Patrick Martens, naar de middagprogrammering. Het programma was de afgelopen drie weken elke werkdag te zijn om 19.30 uur, het oude tijdstip van HLF8. Maar de laatste 25 afleveringen zullen te zien zijn in de middag, om 16.45 uur.

Een woordvoerder van Talpa Network heeft vrijdag een bericht hierover op de Instagram-account KijkopKijkcijfer bevestigd. Om 19.30 uur worden de komende weken herhalingen van het programma Mr Frank Visser Doet Uitspraak uitgezonden.

In Date Smakelijk werden vrijgezellen, zonder elkaar gezien te hebben, uitgedaagd hun favoriete gerecht voor elkaar te koken. Zij werden hierbij begeleid door Verbaan en Martens. Uiteindelijk gingen de twee vrijgezellen op date terwijl zij hun kooksels aan elkaar presenteerden. Het programma trok gemiddeld onder de 200.000 kijkers. De kijkcijfers van de afgelopen week zijn nog niet bekend. NMO, de organisatie die deze deelt, veranderde een maand geleden het systeem. De cijfers worden nu pas een week later gepubliceerd, hoewel in Hilversum honderden mensen wel dagelijks al de updates krijgen.

Het is het tweede programma van Talpa in korte tijd dat weggehaald wordt uit de prime-time programmering. De wandelcompetitie You Never Walk Alone, gepresenteerd door Jamie Trenité, werd op zondagavond om 21.30 uur uitgezonden. Maar de laatste afleveringen van de reeks worden vanaf deze week in de nacht uitgezonden.