SBS6 kijkt met positief gevoel terug op De Dansmarathon

Talpa kijkt met een goed gevoel terug de unieke tv-show De Dansmarathon, dat de afgelopen dagen werd uitgezonden op SBS6. Tijdens het programma gingen koppels de dansvloer op voor het Longfonds en voor een geldprijs van 100.000 euro.

De Dansmarathon begon donderdagavond en werd vijftig uur lang uitgezonden. Het is daarmee het langstdurende Nederlandse tv-programma ooit. SBS6 schakelde alleen kort weg voor Hart van Nederland en Shownieuws.

"We kijken met een positief gevoel terug op De Dansmarathon, een televisie-experiment dat in de afgelopen drie dagen in totaal maar liefst 5.819.000 unieke kijkers heeft bereikt", laat Talpa zondag weten in een reactie. "Iedereen, inclusief de dagelijks 1200 medewerkers, heeft zich de afgelopen dagen met volle overtuiging en enthousiasme voor het evenement ingezet en daar zijn we enorm trots op", aldus de zender.

De aftrap van de dansmarathon trok donderdagavond 265.000 kijkers. Vrijdagmiddag keken gemiddeld 150.000 mensen, zaterdagmiddag meer dan 200.000. Op het dieptepunt, in de nacht van vrijdag op zaterdag, zaten 4000 mensen voor de buis. De ontknoping op zaterdagavond werd volgens Stichting KijkOnderzoek door 1.028.000 mensen gevolgd.

Op Twitter werd de hele avond druk gesproken over De Dansmarathon. Velen uitten hun zorgen over de toestand van de laatste deelnemers en vroegen zich af of het wel verantwoord was. Talpa wilde hier zondagochtend niet specifiek op ingaan.