SC Cambuur zegt contract zeven spelers op en licht optie Uldrikis

LEEUWARDEN (ANP) - SC Cambuur heeft van zeven spelers uit de selectie het contract formeel opgezegd. Het gaat om Calvin Mac-Intosch, Doke Schmidt, Jamie Jacobs, Mitchel Paulissen, David Sambissa en Robin Maulun. Van Maxim Gullit wordt de optie voor nog een seizoen niet gelicht.

De club uit Leeuwarden laat weten dat dit zeker niet in alle gevallen een definitief einde van de samenwerking hoeft te betekenen. "De deur staat in meerdere gevallen nog open en vervolggesprekken daaromtrent zullen op een later moment volgen", meldt Cambuur.

Van aanvaller Roberts Uldriķis en doelman Brett Minnema is de optie van nog een seizoen in het contract wel gelicht. Beide spelers staan hierdoor nog tot de zomer van 2024 onder contract in Leeuwarden.

Laatste plaats

Ook van trainers Pascal Bosschaart, Martijn Barto en Peter van der Vlag is het contract opgezegd. Voor zowel assistent-trainer Barto als keeperstrainer Van der Vlag geldt dat zij binnen afzienbare tijd een nieuw voorstel kunnen verwachten, meldt de Friese club. Bosschaart liet eerder dinsdag weten Cambuur aan het einde van het seizoen te verlaten.

Cambuur staat momenteel op de laatste plaats in de Eredivisie. De Friezen hebben 16 punten.