Schadevrij PSV richt zich op herstel in aanloop ‘fysieke strijd’

EINDHOVEN (ANP) - PSV is ongeschonden uit de strijd gekomen in de Europa League. Donderdagavond wonnen de Eindhovenaren met 3-2 van PAOK en zondag is Sparta de tegenstander in de Eredivisie. Die drukke kalender juicht trainer Roger Schmidt juist toe.

"Het is niet makkelijk zo snel weer te moeten spelen, maar ik heb niet het idee dat het voor ons moeilijk is om weer om te schakelen naar Eredivisie-voetbal. We zijn juist blij dat we veel wedstrijden mogen spelen. We focussen ons vandaag op het herstel. Ik ben blij om te zien dat we geen blessures hebben opgelopen", aldus Schmidt, die de tiende speelronde zondagavond om 20.00 uur afsluit met een thuiswedstrijd tegen Sparta. "Niet alleen die zege vorige week op ADO Den Haag (6-0), maar ook de gelijke spelen tegen AZ en Feyenoord geven aan dat het een team is met kwaliteiten. We moeten ons voorbereiden op een fysieke strijd, want het is een team dat graag mannelijk voetbal speelt."

Vrij kort na het duel met Sparta staat alweer de reis naar Spanje op het programma; donderdag wacht Granada in de Europa League. "We zijn wel wat vermoeid. Wellicht hebben we nieuwe spelers nodig in de opstelling. Dat zullen we moeten bekijken", aldus de trainer.

Niet onderschatten

"Bepaalde spelers zijn nu ook weer een stap verder, maar duidelijk is dat geen speler alle wedstrijden gaat spelen deze weken. De gevolgen van het coronavirus kun je zomaar het hele seizoen nog merken. Er zal ook niet echt sprake zijn van een winterstop. Je moet het allemaal niet onderschatten, maar we zullen er klaar voor zijn."

PSV heeft na negen duels 20 punten, 4 minder dan koploper Ajax.