Schaduw over ‘housewarming’ Roelvinkjes

AMSTERDAM - Dries Roelvink hoopt dat zijn zoon Dave geleerd heeft van zijn laatste misstap. Bij de perspresentatie van de nieuwe SBS6-realityserie van de Roelvinkjes, Effe geen cent te makken, zei hij dat hij goed boos op hem is geweest en ook erg teleurgesteld in hem was. "Ik heb hem gezegd dat hij nu eens moet leren van zijn fouten", aldus Dries, die naar eigen zeggen een goed gesprek met Dave heeft gehad.

Waar het dinsdag eigenlijk alleen over de nieuwe realityserie van de familie moest gaan, wierp de dronkenmansrit van Dave een schaduw over de 'housewarming'. In Amsterdam-Noord lieten de Roelvinkjes de pers toe tot hun tijdelijke woning waar ze een maand lang moeten leven van een bijstandsuitkering.

Om lastige vragen van de pers te voorkomen, legde Dave vooraf een statement af voor de massaal toegestroomde media. Daarin vertelde hij onder meer dat hij "iets ongelofelijk stoms" had gedaan en dat hij het graag had willen terugdraaien. Ook zei hij dat hij op eigen initiatief een alcoholcursus gaat volgen en voorlopig geen druppel drank meer aanraakt.

Emotioneel

Stiefmoeder Honoria kreeg het op het moment dat Dave zijn statement gaf even te kwaad. Zo moest ze een klein traantje wegpinken. Ze gaf later aan dat ze erg was geschrokken en dat ze daarom emotioneel was. "Gelukkig is het goed afgelopen. Er hadden ook andere mensen bij betrokken kunnen raken."

Dave krijgt in ieder geval de komende tijd de kans om zich weer van zijn goede kant te laten zien. Tijdens Effe geen cent te makken gaat de familie zich inzetten voor de Stichting Kinderen van de Voedselbank. Het programma is vanaf 19 september te zien bij SBS6.

0 Reacties Doe mee met de discussie →