Schalke 04 rekent op komst Huntelaar

FRANKFURT (ANP) - Schalke 04 rekent op de komst van Klaas-Jan Huntelaar. "Natuurlijk is hij nu een optie voor ons", zei trainer Christian Gross zondag na de nederlaag van de club uit Gelsenkirchen tegen Eintracht Frankfurt (3-1). "Concreet heb ik niets te melden. Maar hij wil graag, het gaat nog om details."

Huntelaar zag Ajax zondag vanaf een verder lege tribune in de Johan Cruijff ArenA winnen van Feyenoord (1-0). Hij heeft donderdag tijdens zijn succesvolle invalbeurt tegen FC Twente een kuitblessure opgelopen. Huntelaar scoorde in de 90e en 91e minuut in Enschede (1-3). Het lijkt er steeds meer op dat het zijn laatste treffers voor Ajax zijn.

Ajax-trainer Erik ten Hag weet bij welke club Huntelaar zijn loopbaan komende zomer wil beëindigen. "Zoals je weet praat ik nog wel eens met hem", zei hij na de zege op Feyenoord. "Maar als we nieuws hebben, dan brengen we dat naar buiten. Zo doen we dat altijd."

Huntelaar gaf donderdag aan dat hij voor een lastig keuze stond, nu zijn oude club Schalke 04 hem nodig denkt te hebben om degradatie te ontlopen. "Het is alsof ik moet kiezen tussen mijn kinderen", zei hij. "Schalke 04 heeft mij misschien harder nodig, bij Ajax is alles stabieler."

Helpen

Tussen de regels door liet Huntelaar na zijn twee treffers tegen FC Twente een beetje doorschemeren dat hij wel iets voelde om Schalke te gaan helpen. Trainer Ten Hag kondigde in Enschede aan om met zo veel mogelijk argumenten te komen om de spits in Amsterdam te houden. Hij wilde na het duel tegen Feyenoord niet zeggen of hij Huntelaar heeft kunnen overtuigen.

Schalke 04 zakte zondag naar de laatste plaats van de Bundesliga. Met Ajax kan Huntelaar dit seizoen mogelijk kampioen worden, pas voor de tweede keer in zijn loopbaan. De club uit Amsterdam is ook nog actief in de KNVB-beker en de Europa League.

Huntelaar maakte vorige maand bekend dat hij komende zomer na 19 jaar stopt met profvoetbal.