Scheidende bondscoach Löw ziet ‘hongerige’ Mannschaft

MÜNCHEN (ANP) - Joachim Löw begint met vertrouwen aan zijn laatste klus als bondscoach van Duitsland. "De teamspirit is goed en de spelers zijn hongerig naar succes. Dat geeft mij een goed gevoel. Ik slaap er rustig door", aldus Löw, die na het EK na 15 jaar afscheid neemt van de 'Mannschaft'.

Duitsland opent dinsdag zijn EK tegen favoriet Frankrijk in de Allianz Arena van München, waar 14.000 toeschouwers op de tribunes mogen. "Het is belangrijk dat we de supporters wat laten zien. Dat zijn we verplicht na ons mislukte WK in 2018", zei doelman Manuel Neuer. "Ik vind ook niet dat we ons als underdog moeten gedragen; we moeten deze thuiswedstrijd winnen", aldus de keeper.

Duitsland staat sowieso behoorlijk onder druk in eigen land door een aantal zeperds in aanloop naar het EK; onder meer een 6-0-nederlaag tegen Spanje in de Nations League en een eveneens pijnlijke afgang tegen Noord-Macedonië in de WK-kwalificatie. "Dus is het van belang dat we barsten van ambitie en Frankrijk aanpakken. We hebben genoeg kwaliteit in ons team", aldus Löw, die naar eigen zeggen nog geen moment heeft gedacht aan zijn afscheid. "Ik ben veel te gefocust op het werk; zit nu in de tunnel van het toernooi."