Scheidsrechter Gözübüyük fluit titelhouder in Champions League

SINT-PETERSBURG (ANP) - Scheidsrechter Serdar Gözübüyük heeft woensdag in Sint-Petersburg de leiding over het duel in de Champions League tussen de Russische kampioen FC Zenit en Chelsea, de titelhouder in het Europese bekertoernooi. De Engelse club is met 12 punten uit vijf wedstrijden al zeker van een plek in de knock-outfase van de Champions League.

Zenit heeft 4 punten en gaat na de winterstop verder in de Europa League. Chelsea strijdt met Juventus om de eerste plaats in groep H. De Italiaanse club, die ook 12 punten heeft, sluit de groepsfase in Turijn af tegen het uitgeschakelde Malmö (1 punt). Beide wedstrijden beginnen om 18.45 uur.

Scheidsrechter Danny Makkelie fluit dinsdag in San Siro de wedstrijd in de Champions League tussen AC Milan en Liverpool. Ajax krijgt in de laatste groepswedstrijd tegen Sporting Portugal te maken met de Italiaanse arbiter Davide Massa. Beide clubs zijn al zeker van een vervolg in de Champions League. Ajax won de vorige vijf wedstrijden in groep C en kan als eerste Nederlandse club de poulefase van de Champions League afsluiten met de maximale score van 18 punten.