Schimmelpenninck gaat politiek niet in om negatieve consequenties

Sander Schimmelpenninck wil de politiek niet in omdat de negatieve consequenties "te groot zijn". Dat vertelde de presentator en columnist dinsdagavond bij de RTL-talkshow Jinek.

"Ik heb diep respect voor het politieke ambt, maar de negatieve consequenties zijn te groot", zei hij aan tafel bij Eva Jinek, nadat aan hem werd gevraagd waarom hij nooit de politiek in is gegaan. "De sociale media, de bedreigingen. Dat is de belangrijkste reden voor mij en heel veel mensen om het niet te doen."

De presentator heeft het gevoel dat hij in zijn huidige werk "misschien wel meer impact heeft" dan dat hij de politiek in gaat. Toch sluit Schimmelpenninck het niet geheel uit. "Ik hoop nog heel oud te worden, dus wie weet later."

De columnist vertelde verder in de talkshow over zijn nieuwe boek, Sander en de Brug, waarin hij voorstellen doet om Nederland eerlijker te maken en de ongelijkheid tegen te gaan. Werken loont namelijk te weinig, vindt hij. "Ik hoop dat het ervoor zorgt dat werken aantrekkelijker wordt", zei hij daarover.