Schiphol-baas Benschop keert terug uit Davos om drukte luchthaven

SCHIPHOL (ANP) - Dick Benschop keert dinsdag terug uit Zwitserland vanwege de grote drukte en problemen op luchthaven Schiphol. Dat bevestigt een woordvoerder van de topman na berichtgeving van De Telegraaf. Benschop was in Davos bij het World Economic Forum, de top voor regeringsleiders en topbestuurders, die deze week wordt gehouden.

Maandag waren de rijen op de luchthaven de hele dag langer dan gebruikelijk omdat er minder beveiligingspersoneel beschikbaar was dan gepland. Schiphol noemde de "erg lange" wachtrijen vervelend.

Volgens de woordvoerder rekent Schiphol tot aan de zomervakantie dagelijks op passagiersaantallen die vergelijkbaar zijn met die van tijdens de meivakantie. Toen moesten vluchten moesten worden geannuleerd op de luchthaven door drukte en personeelstekorten. Ook moesten er vluchten uitwijken naar Rotterdam en Eindhoven.

Benschop heeft begin deze maand excuses aangeboden aan reizigers voor de problemen tijdens de meivakantie. Hij weet de problemen aan meer reizigers en minder personeel dan verwacht toen de planning werd gemaakt. Dat laatste kwam onder meer door corona- en griepgevallen. "Dit is groeipijn die hoort bij een snelle groeispurt", aldus Benschop destijds.