Schitt’s Creek valt opnieuw in de prijzen

Hoewel de Canadese comedyserie Schitt's Creek niet alle vijf nominaties wist te verzilveren die ze vooraf hadden, werd de show wederom beloond met een paar prijzen. De, in de Verenigde Staten, razend populaire Netflix-serie werd gekroond tot Best TV Series Comedy. Actrice Catherine O'Hara, die de vrouwelijke hoofdrol speelt, won een award als Best Actress Television Series. Dit meldt Variety.

De actrice versloeg haar collega's Lily Collins (Emily In Paris), Kaley Cuoco (The Flight Attendant), Elle Fanning (The Great) en Jane Levy (Zoey’s Extraordinary Playlist). O'Hara is al sinds 1975 te zien in diverse televisieseries en films en kreeg vooral grote bekendheid als Kate McAllister, de moeder van het jochie Kevin uit de films Home Alone 1 en 2. In Schitt's Creek speelt ze de rol van Moira Rose, een excentrieke ex-soapster die met haar gezin in een klein dorpje beland nadat de familie failliet is gegaan. Haar personage is een cultfiguur geworden dankzij de extravagante outfits die Moira draagt en het bijzondere accent waarmee ze spreekt.

In Nederland is Schitt's Creek vooralsnog niet te zien op Netflix, ondanks het feit dat meerdere fangroepen daar online om hebben gevraagd. Vorig jaar won de serie maar liefst zes Emmy Awards en werd daarmee de grote winnaar van de Emmy's.