Scholieren vermaken zich in musea

DEN HAAG/AMSTERDAM (ANP) - Kinderen die dinsdag niet naar school kunnen vanwege de docentenstaking vermaken zich onder meer in het museum. Verscheidene musea spelen wederom in op de acties in het onderwijs en bieden bijvoorbeeld gratis toegang of extra activiteiten.

Zo is het in het Haagse Museon behoorlijk druk. Iedereen kan hier dinsdag voor 1 euro naar binnen. Een woordvoerder verwacht rond de duizend bezoekers. Op een normale dinsdag is dat ongeveer de helft. Speciaal voor deze dag zijn er allerlei activiteiten bij de tentoonstelling Ridders & Kastelen.

Ook het Tropenmuseum Junior in Amsterdam ziet veel meer bezoekers. Een zegsman denkt dat er zo'n vijfhonderd mensen komen, dat is ongeveer twee keer zoveel dan op een normale dinsdag. Kinderen kunnen een speciaal programma bijwonen dat bij de huidige expositie ZieZo Marokko hoort.

Den Haag en Groningen

In het Gemeentemuseum in Den Haag, dat gratis was voor kinderen en een begeleider, kwamen dinsdagochtend zo'n zestig kinderen naar het Open Familieatelier om een waaier te knutselen. Dit sloot aan bij de tentoonstelling Art Deco, die momenteel in het museum is.

Het Groninger Museum bood kinderen en een begeleider eveneens gratis toegang. Het was volgens een woordvoerster niet veel drukker dan anders, maar de kinderen deden wel ,,fanatiek mee'' met de workshops die er plaatsvonden.

0 Reacties Doe mee met de discussie →