Schoonvader van James Bond overleden

ROME - De Italiaanse acteur Gabriele Ferzetti is woensdag op negentigjarige leeftijd overleden. Dat melden Italiaanse media.

Ferzetti werd wereldberoemd met twee rollen in Engelstalige films. In 1968 speelde hij cynische spoorwegmagnaat Mr Morton in Once Upon a Time in the West en in 1969 vertolkte hij de rol van crimineel Marc-Ange Draco in de James Bond-film On Her Majesty's Secret Service. Aan het slot van de film trouwt met zijn dochter Tracy, gespeeld door actrice Diana Rigg. Zij wordt vlak na het huwelijk echter gedood door Bonds aartsvijand Blofeld. Vanwege zijn sterke Italiaanse accent moest de rol van Ferzetti trouwens wel worden nagesynchroniseerd.

In zijn geboorteland Italië was Ferzetti een gevierd toneel-, tv- en filmacteur. Hij was één van de grote Italiaanse sterren uit de tweede helft van de twintigste eeuw en won meerdere prijzen. Zijn eerste rollen speelde hij in de jaren veertig en hij bleef tot op hoge leeftijd actief. Ferzetti was te zien in meer dan 150 film- en tv-producties. Zijn laatste rol speelde hij in 2010.

0 Reacties Doe mee met de discussie →