Schreuder begrijpt emoties bij Ajax-fans na blamage tegen Napoli

AMSTERDAM (ANP) - Trainer Alfred Schreuder probeerde na de grootste Europese nederlaag ooit voor Ajax de rust te bewaren. "We moeten dit met z'n allen recht trekken en karakter tonen", zei hij na de 1-6 tegen Napoli. "Dit is niet goed, dat is duidelijk. Maar of je het dan een crisis of wat anders noemt, dat maakt me niet zoveel uit."

De supporters van Ajax keerden zich in de tweede helft tegen hun eigen ploeg. "De emoties bij de fans begrijp ik", zei Schreuder. "Maar wij moeten rustig blijven. Dat zal ik ook altijd doen. Maar dat dit een tik is, lijkt me duidelijk."

Schreuder had vooraf niet verwacht dat het verschil tussen Napoli en Ajax zo groot zou zijn. "Ik wist dat zij momenteel in grote vorm zijn. Wij wilden lef en moed tonen. Aan de bal maakten we te veel fouten. We hebben niet goed verdedigd en maakten geen goede keuzes in de opbouw."

De trainer van Ajax verwees naar de aanloop naar de uitwedstrijd tegen Liverpool (2-1), nu drie weken geleden. "Toen kreeg ik nog vragen of dit het beste Ajax was van de laatste jaren. Nu is dat anders. We hebben deze zomer veel wisselingen gehad. Aan het begin van het seizoen leek het er wel snel in te zitten, maar nu even niet."

Schreuder sprak zijn spelers nog niet toe na de wedstrijd. "Dat heeft nu geen zin. Dat komt morgen wel weer. Natuurlijk moet ik ook naar mezelf kijken."