Scoren in slotfase went nooit voor uitzinnige Dessers

PRAAG (ANP) - Uitzinnig van vreugde vierde Cyriel Dessers in blessuretijd zijn tweede treffer van Feyenoord in het uitduel met Slavia Praag (2-2). Hij sprintte naar de zo'n 3000 supporters van zijn Rotterdamse club achter het doel en liet zich even helemaal gaan. "Zo laat in een wedstrijd scoren, dat went nooit", zei hij even later. "Dat blijft bijzonder."

Je zou zeggen dat Dessers toch wel wat gewend is, na zijn belangrijke doelpunten dit seizoen als invaller in de slotfase van duels met Sparta, Union Berlin en AZ. "Maar als je de bal zo over de keeper ziet gaan, dan denk je daar niet aan", lachte hij. "Dan ben je al die wedstrijden alweer vergeten. Die blijdschap bij al onze fans ook, prachtig."

Dessers mocht tegen Slavia eerder invallen dan normaal, omdat Bryan Linssen na ruim een kwartier niet meer verder kon. Hij tekende in de 31e minuut voor een knappe gelijkmaker en hielp Feyenoord in blessuretijd naar een plaats in de achtste finales van de Conference League, die pas in maart worden afgewerkt.

Basisplaats

De huurling van KRC Genk, geboren in Leuven, weigerde ook na zijn hoofdrol in Praag te zeggen dat het tijd wordt dat hij een basisplaats krijgt. "Dat zou niet netjes zijn tegenover onze andere spitsen en mijn trainer", zei hij. "Ik zou hen dan misschien in problemen brengen. Ik denk dat ik ook vanaf de eerste minuut kan presteren. Maar ik zal er ook proberen te staan als de trainer mij in de 65e of 85e minuut nodig heeft. Vroeger had ik misschien wel geroepen dat ik zou moeten beginnen. Maar als dat dan steeds niet gebeurt, dan is dat ook weer zo'n teleurstelling."

Mooi van Dessers was dat hij direct na de wedstrijd even zijn doelman Ofir Marciano op zocht. De vervanger van Justin Bijlow, die in Rotterdam was achtergebleven na een positieve coronatest, ging bij beide treffers van Slavia in de fout. "Maar hij redde ons ook een keer knap", doelde Dessers op een fraaie reflex van de Israëliër op een kopbal van Jan Kuchta.

"We doen het met z'n allen", zei Dessers. "Dat maakt ons zo sterk, Na die rode kaart van Guus Til zijn onze verdedigers en middenvelders alleen nog maar meer gaan lopen en harder gaan werken. Na die 2-2 van mij zie ik heel veel wisselspelers naast me staan, die allemaal zo'n 90 meter over het veld zijn gesprint om het doelpunt met mij te vieren. Die teamgeest is heel bijzonder en maakt ons lastig te verslaan. Het is geen toeval dat we nu in de slotfase al zo vaak hebben toegeslagen."