Scrooge Live keert in december terug in Dordrecht

Vanuit Dordrecht wordt eind dit jaar voor de tweede keer het kerstprogramma Scrooge Live, de livevertolking van A Christmas Carol van Charles Dickens, uitgezonden. De kerstspecial is op zondagavond 11 december bij Omroep MAX op NPO 1 te zien. Ook dit jaar wordt weer aandacht gevraagd voor kinderarmoede in Nederland.

Scrooge Live is gebaseerd op het bekende kerstverhaal met de gierige bankier Ebenezer Scrooge in de hoofdrol. Op kerstavond wordt hem door een aantal geesten duidelijk gemaakt dat het in het leven niet alleen om geld draait, maar ook om zaken als vriendschap, liefde en familie. De Omroep MAX-versie van het verhaal is een muzikale speelfilm vol passende kerstnummers en internationale hits, vergelijkbaar met The Passion die rond Pasen wordt uitgezonden.

In 2020 vond de eerste editie van Scrooge Live plaats, toen ook al vanuit Dordrecht. Vorig jaar werd het programma in de Friese hoofdstad Leeuwarden opgenomen, maar nu wordt dus weer uitgeweken naar Zuid-Holland. Dat past goed bij het probleem van kinderarmoede waar het programma aandacht voor vraagt. Dordrecht is namelijk volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek een stad waar 10,1 procent van de kinderen in armoede leeft, dat is aanzienlijk hoger dan het landelijk gemiddelde van 7,5 procent.

Wie de hoofdrol van Scrooge speelt en wie de andere rollen in het stuk gaan vertolken, wordt later bekendgemaakt. Omroep MAX-directeur Jan Slagter verheugt zich enorm op de nieuwe editie van Scrooge Live. "Van de eerdere uitzendingen in Dordrecht en Leeuwarden heb ik ontzettend genoten. Daarmee hebben we bovendien, in samenwerking met Nationaal Fonds Kinderhulp, een groot aantal kinderen kunnen ondersteunen. Dat gaan we dit jaar hopelijk ook weer massaal doen."