Sebastian Koch wil niet naar Hollywood

AMSTERDAM - Alle deuren in Hollywood gingen voor Sebastian Koch open na zijn aandeel in de met een Oscar bekroonde film Das Leben der Anderen, maar de Duitser wil zich niet alleen op Amerika richten. "Ik ben niet te beroerd om ook in meer bescheiden producties te spelen. Liefst van Duitse makelij", aldus de acteur in het AD.

Na Das Leben der Anderen kreeg Sebastian "opeens aanbiedingen om met Bruce Willis te spelen. Of onder regie van Steven Spielberg met Tom Hanks in Bridge of Spies. Het zijn fraaie rollen, maar ik laat mijn carrière niet domineren door deze grootschalige films."

De 56-jarige acteur, in Nederland vooral bekend van zijn rol in Zwartboek, wil bovendien niet uitsluitend acteren voor het witte doek. "Ik wil ook graag op het toneel in mooie stukken staan die mij en het publiek uitdagen. Dat kan alleen in mijn eigen land."

Een verhuizing naar Amerika zit er dan ook niet in, aldus Sebastian. "Ik zal dus niet snel naar Hollywood verhuizen, zeker niet met de president die nu het bewind in Amerika voert. De sfeer in dat land bevalt mij totaal niet."