Selah Sue weer aan antidepressiva: ik ga door een hel

Het gaat niet goed met Selah Sue. De Vlaamse zangeres gebruikt sinds vorige maand weer antidepressiva en gaat "door een hel", zo schrijft ze op Facebook.

"Een speelbal van helse gemoedsschommelingen", schrijft Selah Sue bij twee foto's, waarvan ze op eentje vrolijk op een podium staat en op de andere hard aan het huilen is. "Links is hoe ik me voel op een goed moment. Rechts is de staat van zijn die steeds meer de overhand kreeg deze laatste maanden."

De Vlaamse zangeres, bekend van hits als Raggaemuffin en Alone, heeft de afgelopen veertien jaar vier keer geprobeerd te stoppen met het medicijn. De sombere gedachten kwamen echter na een maand of zes weer terug. "Ik kon het initieel nog ‘dragen’ door alle opgedane positieve ervaringen met psychedelica, mindfulness en dagelijks te gaan joggen. Maar het werd al snel te groot. Te overheersend. Ondraaglijk."

Volgens haar psychiater is het een kwestie van "pure hersenchemie" en is er weinig aan te doen. "Heropbouwen met antidepressiva was de enige optie. En opnieuw, zoals 14 jaar geleden, voel ik dat het mijn leven redt." Inmiddels voelt Selah Sue, geboren als Sanne Putseys, zich iets beter, "maar de pijn is er nog wel". Ze heeft er echter vertrouwen in dat het beter wordt. "Liever een stabiel, tikje afgevlakt gevoelsleven met pills, dan een leven met explosieve ups & wanhopige downs zonder pills."