Senaat VS houdt Ticketmaster in vizier bij Beyoncé-kaartverkoop

Senatoren in de Verenigde Staten hebben nogmaals benadrukt dat ze Ticketmaster goed in de gaten zullen houden als concertkaartjes voor de tournee van Beyoncé in de verkoop gaan. Het bedrijf, dat voor veel concerten en festivals de onlinekaartverkoop regelt, ligt onder vuur omdat de voorverkoop van entreebewijzen voor Taylor Swift-concerten onlangs vastliep. Daardoor liepen duizenden fans van de superster kaarten mis.

"We houden je in de gaten, @Ticketmaster", schreef een senaatscommissie voor gerechtelijke zaken in een tweet bij een nieuwsbericht over de nieuwe tour van Beyoncé. De commissie riep Ticketmaster en Live Nation na het debacle rond Taylor Swift op om onder ede vragen te beantwoorden over het vermeende gebrek aan concurrentie in de kaartverkoop voor concerten.

Het vastlopen van de kaartverkoop voor Swifts concerten kwam Ticketmaster op veel kritiek te staan, onder andere van de zangeres zelf. Enkele gedupeerde fans spanden ook een rechtszaak aan, waarin ze moederbedrijf Live Nation beschuldigen van monopoliepraktijken.

Ticketmaster zelf heeft excuses aangeboden voor de problemen rond de kaartverkoop. Het bedrijf wees ook naar 'bots' die de verkoopsites bestookten als oorzaak achter de problemen.

Een woordvoerster van Ticketmaster in Nederland verklaarde "op te schalen" voor piekmomenten, zoals bij de verkoop van Beyoncé-kaartjes. Ook zegt het bedrijf "miljoenen euro's" te investeren in technologie om bots te bestrijden.

"Deze technologieën, samen met een team van superslimme mensen, zetten we in om ons platform te beschermen tegen botaanvallen die voor proberen te dringen in de rij."