Senesi keert terug in de basis voor duel met Maccabi Haifa

HAIFA (ANP) - Marcos Senesi keert voor de eerste groepswedstrijd in de Conference League terug in de basis bij Feyenoord. De Argentijnse verdediger staat om 16.30 uur aan de aftrap in het Sammy Ofer-stadion in Haifa, waar de Rotterdammers het opnemen tegen de Israëlische club Maccabi Haifa. Zonder Senesi, die eind vorige maand geblesseerd raakte, verloor Feyenoord voor de interlandperiode van IF Elfsborg en FC Utrecht (beide keren met 3-1).

Ondanks de nederlaag in Zweden plaatste Feyenoord zich voor de groepsfase van de Conference League, het nieuwe Europese bekertoernooi. De ploeg van trainer Arne Slot had de thuiswedstrijd namelijk met 5-0 gewonnen.

Feyenoord moet het tegen Maccabi Haifa doen zonder Alireza Jahanbakhsh. De club besloot de Iraniër thuis te laten. Jahanbakhsh slaat ook de thuiswedstrijd tegen Maccabi over. Feyenoord wil voorkomen dat de aanvaller niet meer uit kan komen voor de nationale ploeg, een mogelijke sanctie voor Iraniërs die in actie komen tegen Israëlische sporters.

Jens Toornstra speelt in Haifa rechts voorin op de plek van Jahanbakhsh. Daarmee kiest Slot niet voor Cyriel Dessers, de Belgische spits die onlangs werd gehuurd van Racing Genk. Dessers zit op de bank. Fredrik Aursnes neemt de plek van Toornstra op het middenveld over.