Serena Williams (40) laat toekomst open na nederlaag op Wimbledon

LONDEN (ANP) - Serena Williams heeft na afloop van haar nederlaag op Wimbledon haar toekomst open gelaten. De 40-jarige Amerikaanse, 23-voudig grandslamwinnares, hintte na haar comeback na een jaar absentie wel op een verlenging van haar loopbaan.

Gevraagd naar het feit of haar duel van dinsdag weleens haar laatste zou kunnen zijn, antwoordde de voormalig nummer 1 van de wereld: "Dat is een vraag die ik nu niet kan beantwoorden. Wie weet het? Wie weet waar ik zal opduiken?"

Williams kwam in juli van vorig jaar voor het laatst in actie. Eerder deze maand verbaasde ze enigszins door een wildcard voor Wimbledon te accepteren. Dinsdagavond verloor Williams in een meeslepend gevecht van ruim 3 uur van de Française Harmony Tan.

"Fysiek was ik in orde, alleen bij de laatste paar punten begon ik het echt te voelen. Maar ik bewoog goed en had een hoop ballen terug. Dat was geen verrassing voor me. Ik heb alleen niet getraind voor duels van 3 uur. Ik denk dat het daar misging", aldus Williams.

"Ik zou er zeker geen vrede mee hebben als dit mijn laatste herinnering zou zijn, absoluut niet. Dit geeft me zeker motivatie om de trainingsbanen weer op te gaan, aangezien ik niet slecht speelde en zo dichtbij kwam."

Over de komende maanden is nog weinig duidelijk, maar deelname aan de US Open behoort zeker tot de mogelijkheden. "In eigen huis spelen, op een plek waar ik mijn eerste grand slam heb gewonnen, blijft altijd speciaal. Er is zeker een hoop motivatie om beter te worden en in eigen land te spelen."

In 2017 won Williams voor het laatst een grandslamtoernooi. Ruim vijf jaar geleden schreef ze de Australian Open op haar naam.