Serie Anne+ voor tweede keer in race voor Prix Europa

De Nederlandse serie Anne+ is voor het tweede achtereenvolgende jaar genomineerd voor de Prix Europa, een van de belangrijkste Europese mediaprijzen. Anne+ maakt kans op een beeldje in de categorie TV Fictie.

Het is volgens producent Millstreet Films uniek dat een Nederlandse serie twee maal achter elkaar in de race is voor de prijs. Anne+ is een serie die werd ontwikkeld door scenarist Maud Wiemeijer en regisseur Valerie Bisscheroux. De reeks vertelt over een studente (Hanna van Vliet) die terugdenkt aan alle liefdes tijdens haar studietijd.

Nederland is dit jaar met meer producties in de race. Zo maakt de NPO-documentaire Ze noemen mij Baboe, over het oorlogsverleden van een Javaans kindermeisje, kans op een beeldje in de categorie TV Iris voor het beste programma over culturele diversiteit. In de categorie actualiteit is een Zembla-documentaire over de Chinese farmaceutische industrie kandidaat.

De uitreiking van de prijzen is eind oktober. De ceremonie vindt, vanwege corona, voor het eerst digitaal plaats. Eerder waren onder meer de Nederlandse serie Hendrik Groen en de telefilm Gewoon vrienden genomineerd.