Serie gepland in geest van Peaky Blinders over Londens nachtleven

Voor de BBC wordt een serie gemaakt over de opkomst van de Londense nachtclubscene in de jaren twintig van de vorige eeuw, met een focus op vrouwelijke hoofdpersonen. Volgens een bericht van Deadline zou de sfeer ervan in lijn liggen met Peaky Blinders, de succesvolle serie over de opkomst van een Britse criminele familie na de Eerste Wereldoorlog.

De nieuwe serie zou Dope Girls gaan heten, naar een boek met dezelfde titel van Marek Kohn. Hierin wordt ingegaan op het ontstaan van de nachtclubs in Londen en de opkomst van drugs die daarmee gepaard ging. Voor de serie worden fictionele karakters en verhaallijnen aan deze geschiedenis toegevoegd.

Volgens Deadline zou de 42-jarige alleenstaande moeder Kate Meyrick centraal staan in de serie. Zij opent een reeks nachtclubs en met behulp van haar criminele familie wordt ze de gevaarlijkste vrouw van Londen. Haar nachtclubs bieden volgens het bericht plaats aan vrouwen om "te dansen, seks te hebben en drugs te gebruiken met wie ze maar willen".

De serie wordt geproduceerd door het bedrijf Bad Wolf, dat eerder verantwoordelijk was voor de fantasyreeks His Dark Materials en nu in gesprek zou zijn met potentiële partners wereldwijd. Later dit jaar zou worden gestart met filmen, maar wanneer de serie te zien moet zijn, is nog niet bekend.