Shorttrackkampioene Shim lijkt Spelen te missen vanwege schorsing

SEOUL (ANP) - Het lijkt erop dat tweevoudig olympisch kampioene shorttrack Shim Suk-hee niet mee kan doen aan de komende Olympische Spelen in Beijing. De 24-jarige Zuid-Koreaanse was naar de rechter gestapt om een schorsing aan te vechten, maar dat heeft de rechter volgens lokale media afgewezen. Shim werd in december voor twee maanden door de nationale schaatsbond geschorst vanwege negatieve uitlatingen over coaches en collega-shorttracksters. De Spelen zijn in februari.

De straf volgde nadat Shim eerder in opspraak was geraakt door omstreden sms-berichten die ze tijdens de Winterspelen van 2018 had verstuurd. Daarin suggereerde ze voor vals spel te kunnen kiezen in de finale van de 1000 meter. Shim kwam in de door Suzanne Schulting gewonnen finale ten val en nam daarbij haar landgenote Choi Min-jeong mee. De Zuid-Koreaanse schaatsbond vond geen bewijs voor opzet bij die val.

Shim won goud met de aflossingsploeg op de 3000 meter bij zowel de Spelen van 2014 in Sotsji als die van 2018 in Pyeongchang.