Shorttrackster Velzeboer grijpt net naast medaille in Beijing

BEIJING (ANP) - Shorttrackster Xandra Velzeboer heeft bij wereldbekerwedstrijden in Beijing net naast een medaille gegrepen. Ze werd vierde in de finale van de 500 meter. De 20-jarige Velzeboer moest de Koreaanse Choi Min-jeong slechts 0,002 voor zich dulden. Het goud ging naar de Poolse Natalia Maliszewska, Arianna Fontana uit Italië werd tweede.

Velzeboer werd in de halve finales derde in haar heat, maar ze mocht van de jury toch door naar de finale. De jury oordeelde dat de Nederlandse gehinderd werd. Alleen de beste twee per heat gingen door.

Eerder op de dag wist Velzeboer zich niet te plaatsen voor de eindstrijd van de 1500 meter. Ze werd in China in de halve finales zesde in haar heat.

Ten val

Suzanne Schulting was al uitgeschakeld op de 1500 meter. Ze kwam eerder in de week ten val. De Koreaanse Lee Yu-bin profiteerde van de absentie van Schulting en pakte het goud.

Bij de mannen werd Itzhak de Laat tweede in de B-finale. De Laat werd in de halve eindstrijd onderuit gereden. De 1500 meter werd bij de mannen gewonnen door de Rus Semjon Jelistratov.

De wereldbekerwedstrijden in Beijing gelden als testevent voor de Spelen van februari volgend jaar.