Show Buma NL Awards ‘in ere hersteld’

De Buma NL Awards-show wordt "in ere hersteld", laat de organisatie dinsdag weten. Bovendien verplaatst de uitreiking van Utrecht naar Tilburg. De prijzen worden dit jaar op 2 oktober uitgereikt in Poppodium 013.

"Met de verhuizing van Utrecht naar Tilburg krijgt Buma NL ook een inhoudelijke opfrisbeurt: meer dan ooit staan de tekstschrijvers en componisten van het volks repertoire in de spotlights", laat de organisatie weten. "Bovendien wordt de Buma NL Awards-show in ere hersteld." De nieuwe opzet voor de Buma NL Awards "wordt binnenkort bekendgemaakt", laat de organisatie weten.

"Ik ben blij dat de show rondom de Buma NL Awards in volle glorie terugkeert", zegt Frank Helmink, directeur van Buma Cultuur. "De afgelopen jaren kende dit event een sober karakter, maar - zoals ik eerder dit jaar in een documentaire bij WNL aangaf - Het levenslied is eigenlijk altijd het populairste genre van Nederland geweest. Het is al lang het niveau van het guilty pleasure ontstegen. Daar hoort dan ook een grootse show bij, waar de componisten van die liedjes in de spotlights staan."

De nominaties voor de prijzen worden bepaald op basis van de verkoop-, download- en streamingcijfers.