Shows en films Netflix niet te zien bij Apple

LOS ANGELES - De films en series van Netflix zijn niet te zien op het nieuwe streamingplatform dat Apple deze maand lanceert. Dat heeft topman Reed Hastings van Netflix maandag gezegd.

"Wij willen dat mensen onze content via ons eigen platform zien. We hebben ervoor gekozen om niet te integreren in hun service.", aldus de CEO tijdens een conferentie op het hoofdkantoor in Los Angeles. Hastings gaf daar toe dat de komst van streamingconcurrenten als die van Apple, Disney+ en het nieuwe platform van Warner wel moeilijkheden voor zijn bedrijf kunnen veroorzaken. "Maar we moeten gericht blijven op goede content brengen en ons niet te veel laten afleiden," zo zei Hastings volgens Deadline.

Eerder op de dag liet de contentbaas van Netflix, Ted Sarandos, weten nog niets te kunnen zeggen over de nieuwe concurrentie. "Ik heb geen idee waar ze mee bezig zijn tot we het zien", liet hij weten. Wel sneerde Sarandos dat de nieuwe partijen wel heel laat instapten met hun services.

Apple is van plan om op 25 maart een videostreamingdienst te introduceren. Het idee is om originele content te combineren met de programmering van partners, waaronder HBO en Starz.