Simons weer uitgeroepen tot beste speler van maand in Eredivisie

EINDHOVEN (ANP) - Xavi Simons is voor de tweede keer dit seizoen uitgeroepen tot beste speler van de maand in de Eredivisie. De spelmaker van PSV heeft op basis van statistieken en stemmen van voetballiefhebbers het beste gepresteerd in maart. Hij won de titel ook al in augustus.

PSV won in de laatste drie speelronden van RKC Waalwijk (0-1) en SC Cambuur (5-2) en speelde gelijk tegen Vitesse (1-1). De 19-jarige Simons scoorde in die duels tweemaal en leverde een assist. Daarnaast maakte hij zeventien succesvolle dribbels en won hij de meeste persoonlijke duels (32).

Simons staat aan kop van veel lijstjes met statistieken. Zo is de gedeeld topscorer in de Eredivisie (13 goals), de PSV'er met de meeste schoten op doel (30), dribbels (96), geslaagde dribbels (57), gewonnen duels (186) en geblokte schoten (21). Ook is Simons ten opzichte van zijn teamgenoten tot nu toe het snelste (33,44 km/h gemiddeld), liep hij de meeste kilometers (268 km), speelde de meeste minuten (2157) en begon als enige PSV-speler alle 26 wedstrijden in de basis.

Manfred Ugalde van FC Twente is verkozen als grootste talent van de maand maart.