Sinead O’Connor stuurt open brief aan Miley

LONDEN - Sinead O'Connor heeft een open brief gestuurd aan collega-zangeres Miley Cyrus. Daarin waarschuwt ze haar dat ze niet de 'hoer van de muziekindustrie' moet worden. De brief is op de website van de zangeres te lezen.

O'Connor schrijft aan het begin van haar brief dat ze eigenlijk niet van plan was om hem te schrijven. Maar toen Miley vertelde dat haar laatste videoclip geïnspireerd is op Nothing Conmpares werd Sinead platgebeld door Engelse kranten. Daarom besloot ze er publiekelijk toch wat over te zeggen. "Maar wel vanuit liefde en een moederlijk gevoel", aldus de zangeres.

"Ik ben erg bezorgd over het feit dat mensen je hebben wijsgemaakt, of aangemoedigd hebben dat het ‘cool’ is om naakt door je video’s te lopen en sloophamers te likken. Er zal uiteindelijk alleen maar iets negatiefs van kunnen komen", weet Sinead zeker. "Ik ben blij om te horen dat ik een soort rolmodel voor je ben. Ik hoop dan ook dat je met aandacht naar mij wil luisteren."

"De muziekindustrie geeft helemaal niks om je of om andere artiesten. Ze zullen je prostitueren en ze laten je denken dat je dat zelf wil", vervolgt de 46-jarige zangeres. "Je bent zoveel meer waard", drukt Sinead Miley op het hart. "Ik herhaal, je hebt genoeg talent en je moet ervoor zorgen dat je niet de hoer van de muziekindustrie wordt. Denk niet dat ze ook maar iets om je geven. Ze zijn er alleen vanwege je geld en wij zijn er vanwege de muziek." Zo is het volgens Sinead altijd geweest en zo zal het naar haar mening altijd zijn.