Sinner verrast nummer 1 van de wereld Alcaraz in masters Miami

MIAMI (ANP) - De Italiaanse tennisser Jannik Sinner heeft ten koste van de Spaanse nummer 1 van de wereld Carlos Alcaraz de finale bereikt van het masterstoernooi in Miami. De nummer 11 van de wereld won na een partij van 3 uur in drie sets: 6-7 (4) 6-4 6-2.

De ietwat verrassende nederlaag voor Alcaraz betekent dat hij de Sunshine Double, winst in de hoog aangeschreven toernooien van Indian Wells en Miami, kan vergeten.

Sinner treft zondag in de finale de Rus Daniil Medvedev, die in de andere halve finale afrekende met zijn landgenoot Karen Chatsjanov.

Einde aan reeks ongeslagen sets

Het was een partij waarin beide spelers heel wat breakpoints kregen. Sinner wist liefst zes keer een servicegame van Alcaraz af te pakken, in elke van de drie gespeelde sets twee keer.

Alcaraz kon aanvankelijk de Italiaan redelijk goed van zich afhouden en hij won de eerste set na een tiebreak, maar de nummer 1 van de wereld kreeg het steeds moeilijker. In de tweede set moest hij uiteindelijk buigen na weer een break van Sinner. De Italiaan maakte een einde aan een reeks van 21 ongeslagen sets van Alcaraz.

De 19-jarige Spanjaard oogde in het derde bedrijf vermoeid en incasseerde weer twee breaks, waarna Sinner triomfantelijk zijn vuisten in de lucht kon steken.