Sinterklaas grapt over ophef rond stoomboot en vliegtuig

Sinterklaas lijkt een grapje te hebben gemaakt over de eerder ontstane ophef over zijn stoomboot en vliegtuig. Aan het slot van het Sinterklaasjournaal zei de Goedheiligman lachend dat die voertuigen "alleen maar problemen" geven.

De sint had presentatrice Dieuwertje Blok uitgenodigd om naar het Grote Pietenhuis te komen. Wel adviseerde hij haar met de auto te komen, "want stoomboten en vliegtuigen geven alleen maar problemen."

In eerdere afleveringen van het NTR-programma was te zien dat Sinterklaas en zijn pieten met het vliegtuig naar Nederland moesten komen nadat de stoomboot was gezonken. De boot op de bodem van de zee zorgde voor verdrietige kijkers en de aankomst per privéjet kreeg kritiek vanwege het klimaatprobleem. De NTR liet na de zinkende boot weten dat het goed zou komen en zei ook dat het vliegtuig van de sint "geen druppel kerosine" gebruikt.

Grote Boek

In de ontknoping van het Sinterklaasjournaal was zaterdag ook te zien dat het Grote Boek is teruggevonden in een zak met paardenspullen van de Paardenpiet. Kinderen hoeven zich dus geen zorgen te maken over een Pakjesavond zonder cadeautjes.

De afleveringen van het Sinterklaasjournaal werden, zoals gebruikelijk, vooral in de week van de intocht veel bekeken op NPO 3. Toen zaten dagelijks meer dan een miljoen mensen voor de televisie. De afgelopen week trok het programma gemiddeld ruim 730.000 kijkers.