Sjaak Swart en Barbara Barend in podcast over Johan Cruijff

Oud-voetballer Sjaak Swart en journaliste Barbara Barend zijn vanaf donderdag te horen in een nieuwe podcastserie over Johan Cruijff. De reeks is gemaakt in aanloop naar de musical 14 over Cruijff en bevat gesprekken tussen de castleden en mensen die de voetballegende persoonlijk gekend hebben.

In 14 De Podcast gaan de makers van de musical die zaterdag in première gaat op zoek naar mooie verhalen en bijzondere anekdotes over de in 2016 overleden Johan Cruijff. Onder anderen de hoofdrolspelers uit het stuk, zoals Tobias Nierop, Myrthe Burger en Pepijn Schoneveld, praten in de zesdelige podcastserie met Sjaak Swart, keeper Heinz Stuy, sportjournaliste Barbara Barend, jeugdvriend Gerrie Splinter en schrijver Tobi Lakmaker.

"Iedereen die Cruijff van nabij gekend heeft, kan prachtige verhalen over hem vertellen. Ik heb ter voorbereiding van de voorstelling naar veel daarvan geluisterd. Ook voor de acteurs is het een waardevolle toevoeging geweest. Fantastisch dat iedereen er nu naar kan luisteren", zegt regisseur Tom de Ket over de podcast. De Ket gaat in de eerste aflevering zelf in gesprek met Gerrie Splinter.