Sky News Australia week geblokkeerd op YouTube

De Australische nieuwszender Sky News Australia is een week lang geblokkeerd op YouTube. Volgens de website heeft de nieuwszender zich niet aan de regels gehouden voor het verspreiden van informatie over het coronavirus, zo meldt de BBC.

Sky News Australia mag een week geen nieuwe video's plaatsen op de website. YouTube verwees niet naar specifieke items als reden, maar vond dat de filmpjes van Sky News Australia "grote schade zouden kunnen veroorzaken". "We staan geen content toe die het bestaan van Covid-19 ontkent. We staan wel video's toe met context, maar daar was in deze filmpjes geen sprake van", lichtte een woordvoerder van de website toe.

Volgens Sky News Australia is het onjuist dat de zender het coronavirus ontkent in de inmiddels verwijderde video's. Volgens een woordvoerder zijn dergelijke video's "nooit gepubliceerd". "We steunen een breed debat over een breed scala aan onderwerpen en perspectieven die vitaal zijn voor de democratie", laat Sky News Australia weten.

Het niet mogen plaatsen van filmpjes voor een bepaalde tijd is onderdeel van YouTube’s ‘three strike beleid’, waarvan de laatste overtreding permanente verwijdering betekent. Het YouTube-kanaal van Sky News Australia telt ruim 1,8 miljoen abonnees.