Sky Radio start eerder met kerstmuziek vanwege corona

Het duurt nog 87 dagen voordat het kerst is, maar mensen die echt niet meer kunnen wachten om Last Christmas en All I Want for Christmas Is You weer te horen kunnen vanaf nu terecht bij Sky Radio. De radiozender heeft dinsdag online alweer The Christmas Station opgetuigd.

Sky is dit jaar eerder dan ooit begonnen. Normaal klinken de kerstbellen pas in oktober. De zender speelt hiermee in op de behoefte van "het gezellige 'samengevoel' dat Kerstmis met zich meebrengt". "Door de coronacrisis en de daarbij komende social distancing lijkt hier meer behoefte aan te zijn", zo meldt de zender op basis van eigen onderzoek. Een derde van de Nederlanders heeft extra zin in kerst door de coronacrisis en een kwart is van plan om extra uit te pakken.

Voor kerstliedjes op de radio moeten luisteraars van Sky Radio overigens nog even wachten. Die zijn traditiegetrouw pas eind november, begin december te horen.

Jaarlijks is Sky Radio aan het einde van het jaar een van de best beluisterde zenders van het land dankzij de kerstmuziek.