Sky Sports: Grealish donderdag medisch gekeurd bij City

MANCHESTER (ANP) - Jack Grealish wordt volgens Sky Sports donderdag medisch gekeurd bij Manchester City. Als de artsen de Engelse international fysiek in orde vinden dan kan de transfer van de 25-jarige aanvoerder van Aston Villa worden afgerond. Daarmee is een vergoedingssom van 100 miljoen pond gemoeid, 117 miljoen euro.

Grealish wordt daarmee de duurste voetballer in de Premier League. Het record stond op naam van Paul Pogba. Manchester United haalde de Fransman in 2016 terug van Juventus voor naar verluidt 104 miljoen euro. Grealish komt voort uit de jeugdopleiding van Villa, waar hij nog een meerjarig contract heeft. De getalenteerde middenvelder, die tijdens het EK vooral tot invalbeurten was veroordeeld, debuteerde in 2014 in de hoofdmacht.

Volgens de Britse media wil City, getraind door de Spanjaard Pep Guardiola, het record zo snel mogelijk weer verbeteren door ook Harry Kane over te nemen. De geroutineerde aanvaller is tot dusver nog niet gesignaleerd bij zijn Londense werkgever Tottenham Hotspur.