Slachtoffer Bilal doet verhaal: ik word dagelijks nog veel gepest

De minderjarige jongen die vorig jaar tijdens een Instagram Live-sessie van Bilal Wahib werd uitgedaagd om zijn geslachtsdeel te laten zien in ruil voor geld, zegt dat hij nog steeds gepest wordt vanwege het filmpje. De inmiddels 14-jarige Leonardo krijgt nog dagelijks de nodige scheldwoorden en verwensingen naar zijn hoofd geslingerd, zegt hij in gesprek met NOS Stories.

"Ik word veel gepest, ik ben niet zoals vroeger. Vroeger was ik een andere Leonardo en nu is het geen Leonardo meer", aldus de jongen. "We maken allemaal fouten in ons leven, maar dit is pijn, pijn."

Zijn leven is sinds het filmpje flink veranderd, aldus Leonardo. "Ik ga niet meer zoveel naar buiten als vroeger, ik was bijna elke dag buiten met vrienden. Chillen, overal naartoe. En nu heel veel vrienden kwijtgeraakt. Ze hebben me overal van verwijderd."

Leonardo doet z'n verhaal in de hoop dat mensen anders naar hem gaan kijken. Voor alle aandacht die het waarschijnlijk oplevert, is hij niet bang. "Ik laat het op me afkomen, ik denk wel dat ze het gaan begrijpen en dat ze gaan weten hoe het is als mensen iemand pesten", aldus Leonardo, die hoopt dat zijn belagers "gewoon met pesten stoppen". "Ik zou heel graag willen dat ik zoals vroeger was. Vroeger was ik een blije jongen. Elke dag chillen met veel matties van mij. Gewoon overal heengaan enzo, maar dat kan niet meer."