Slachtoffer steekpartij laat beslag leggen op villa van Promes

UTRECHT (ANP) - Een neef die zegt te zijn neergestoken door Quincy Promes, heeft beslag laten leggen op een huis van de vorige week bij Ajax vertrokken aanvaller. "Hij heeft dit gedaan als zekerheidstelling voor een op handen zijnde schadeclaim", bevestigt advocaat Yehudi Moszkowicz een bericht in De Telegraaf.

Het gaat om een villa in Utrecht die ruim 2 miljoen euro waard zou zijn. De rechtbank heeft een beslag van ruim 600.000 euro toegestaan.

De 29-jarige Promes nam vorige week afscheid van Ajax. De 47-voudig international van het Nederlands elftal is teruggekeerd naar Spartak Moskou, de club waar hij van 2014 tot medio 2018 ook speelde. Hij had het moeilijk met zijn rol als reservespeler bij Ajax en baalde ook van de negatieve mediaberichten over hem.

Promes zat in december een paar dagen in de cel nadat een neef naar de politie was gestapt met de mededeling dat hij door de voetballer tijdens een familiefeest in Abcoude in een knie was gestoken.

Promes bleef na zijn vrijlating verdacht van mishandeling met zwaar lichamelijk letsel tot gevolg. Hij ontkent zijn neef te hebben gestoken. "Ik kan er nu niet veel over zeggen", zei hij vorige week rond zijn vertrek bij Ajax. "Maar de waarheid komt boven tafel."

Een vertrek van Promes naar Rusland staat volgens het Nederlandse Openbaar Ministerie het onderzoek en eventuele vervolging niet in de weg. Hij moet zich wel beschikbaar houden voor verhoor, maar dat kan ook via videostream.

Spartak betaalt maximaal 11 miljoen euro voor Promes aan Ajax.