Slimste Mens weer best bekeken programma met 2,4 miljoen kijkers

De Slimste Mens was donderdag weer het best bekeken programma van de avond, meldt de Stichting KijkOnderzoek (SKO). De kennisquiz werd door 2,4 miljoen mensen bekeken op NPO 1.

In de laatste aflevering voor de finaleweek was actrice en MORES-voorzitter Janke Dekker de uitdager. Zij nam het op tegen presentator Erik Van Looy en schrijver Haroon Ali. Dekker moest het strijdtoneel verlaten. Van Looy en Ali nemen deel aan de finaleweek, samen met de andere beste spelers van het seizoen.

De Slimste Mens weet de kijkcijferlijst vaker aan te voeren met ruim 2 miljoen kijkers. Zo werd de quiz, gepresenteerd door Philip Freriks, maandag door 2,6 miljoen mensen, dinsdag door 2,3 miljoen mensen en woensdag door 2,5 miljoen mensen bekeken. Daarmee voert het programma tot nu toe de hele week de kijkcijferlijst aan.

Het NOS Journaal van 20.00 uur op NPO 1 werd donderdag door 2,2 miljoen mensen bekeken en komt daarmee op plek 2 in de kijkcijfertop. De top 3 wordt gecompleteerd door het NOS Journaal van 18.00 uur, waar 1,3 miljoen mensen naar keken op NPO 1.

Het best bekeken RTL-programma van de donderdagavond was het RTL Nieuws om 19.30 uur, dat door 1,3 miljoen mensen werd bekeken op RTL 4 en daarmee op plek 4 komt. Het best bekeken programma op SBS6 was Vandaag Inside, dat met 1 miljoen kijkers op plek 9 komt.