Sluiter schaaft aan grasspel Bertens

ROSMALEN (ANP) - Coach Raemon Sluiter is content met de progressie die Kiki Bertens op gras, haar minst favoriete ondergrond, doormaakt. Hij probeert zijn pupil mee te geven wat meer de aanval te zoeken.

"Het is geen geheim dat Kiki iets liever verdedigt. En om megasuccesvol te zijn op gras moet je wat meer aanvallen. Succesvol is ze al geweest op gras, nu en vorig jaar op Wimbledon. Het gaat echt om het stapje om voor de grote prijzen mee te strijden. Het is constant zoeken naar de balans tussen de aanval en de verdediging. Daar was vandaag een prachtig voorbeeld van", aldus Sluiter.

"Grastennis zal nooit haar natuur worden. Je kunt niet iemands spel volledig omgooien, maar wel bijschaven. Haar identiteit is heel erg duidelijk op gravel, maar ze is nog hartstikke zoekende op gras. Maar ik moet toch zeggen dat ze het meer dan behoorlijk doet. Alles bij elkaar ben ik waanzinnig blij wat ze hier gepresteerd heeft. Al doet dit ook bij mij hartstikke veel pijn, ook de komende dagen nog wel."