Smolov leidt aanval Rusland in openingsduel

MOSKOU (ANP/DPA) - Rusland treedt in de openingswedstrijd van het WK tegen Saudi-Arabië (aanvang: 17.00 uur Nederlandse tijd) aan met Fedor Smolov in de aanval. Het gastland van de wereldtitelstrijd heeft vrijwel alle hoop op de 28-jarige spits van FC Krasnodar gevestigd. Met veertien goals en zes assists voor de nummer vier van de Russische competitie kan de oud-Feyenoorder terugkijken op een goed seizoen.

Ook de 38-jarige verdediger Sergej Ignasjevitsj is van de partij bij de thuisploeg. De routinier van CSKA Moskou is met 122 recordinternational.

Rusland heeft een slechte oefencampagne achter de rug. Na de laatste zege op Zuid-Korea in oktober vorig jaar boekte de nummer 70 van de wereldranglijst vier nederlagen en drie remises.

Ook Saudi-Arabië toonde in de laatste voorbereidingsfase weinig niveau. De oefeninterlands tegen Italië, Duitsland en Peru gingen verloren. De ploeg van bondscoach Juan Antonio Pizzi wil donderdag in Moskou niettemin geschiedenis schrijven met een zege. Nog nooit verloor het gastland van het WK de openingswedstrijd van het toernooi.

0 Reacties Doe mee met de discussie →