Snelheidsduivels in de kraag gevat

ARNHEM (ANP) - In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie twee automobilisten die veel te hard reden in de kraag gevat. De een, een beginnend bestuurder, reed in Gelderland 190 kilometer per uur waar 80 is toegestaan. In Brabant reed een automobilist 160 kilometer waar 80 mag. Op enkele drempels kwam deze auto volgens de politie met vier wielen los van van de grond.

De beginnend bestuurder viel op de Groningensingel in Arnhem op door zijn ,,sportieve rijgedrag’’, aldus de politie. Hij reed de N325 op richting Huissen. Na een flink stuk met hoge snelheden te hebben gereden, wist de politie de automobilist staande te houden. De officier van justitie heeft besloten dat de man zijn rijbewijs voor vier maanden kwijt is, een boete van 1750 euro moet betalen en een cursus rijgedrag moet volgen.

In Noord-Brabant wilde de politie een auto controleren na een dollemansrit door Reusel en Bladel. Na een achtervolging kreeg de politie de bestuurder te pakken. Op het politiebureau bleek hij drie keer zoveel te hebben gedronken als is toegestaan.

0 Reacties Doe mee met de discussie →