Snelle experimenteert op nieuwe single met sound van de jaren 80

Singer-songrapper Snelle probeert op zijn nieuwe single 5 voor 12 de sound van de jaren 80 uit. "Toen we de melodie speelden op de synthesizer hoorden we gelijk de Toto-vibe", zei Lars Bos, zoals Snelle eigenlijk heet, in een gesprek met het ANP.

De single 5 voor 12, die vrijdag uitkomt, gaat over nét op tijd zijn. De tekst is zo geschreven dat iedereen zich erin kan herkennen. "Ik vind dit beter dan mijn oude werk", aldus de 27-jarige muzikant. "Ik had best een kleine struggle, ik wist niet meer hoe mijn muziek moest gaan klinken. Soms had ik het idee dat ik een formule aan het herhalen was, maar ik heb de smaak weer helemaal te pakken."

Voor de clip van 5 voor 12 reisde Snelle naar Noorwegen. "De track is multi-interpretabel, daarom hebben we niet voor een specifiek verhaal gekozen. We hebben in twee dagen Noorwegen wel tien uur gehiket. Van de paden af en gaan, als een metafoor voor een goede reis waar iemand precies op tijd aankomt."

Album en tour

Het uitbrengen van de single is voor Snelle het begin van een fase waarin hij veel nummers gaat uitbrengen. "In principe ben ik altijd met een album bezig", zegt hij. "In tegenstelling tot wat de markt vraagt, zoveel mogelijk losse nummers uitbrengen, ben ik nog steeds fan van albums. Ik breng nu eerst deze single uit en daarna kijken we weer verder."

Dit najaar trekt Snelle met een vernieuwde setlist langs Nederlandse en Belgische podia. Single 5 voor 12 is daar onderdeel van. "De vibe van de jaren 80 trekken we een heel blokje door. Er komen oudere bekende nummers en nieuwe songs langs, maar ook een of twee nummers die nog niet eens af zijn."

Tv-werk

Lars Bos maakte dit jaar zijn debuut als tv-presentator van het programma SBS6-programma I Want Your Song. Ook is hij jurylid van de muziekcompetitie Ministars. De rapper heeft vooralsnog geen nieuwe tv-klussen op de planning staan. "Ik focus mij nu op muziek, maar ik vond tv leuk om te doen." Snelle sluit niet uit op een later moment zijn tv-werk weer op te pakken. "Zeker als het met muziek te maken heeft."