Snelle heeft ‘hele hoop’ demo’s binnen met actie platenlabel

Snelle heeft al "een hele hoop" demo's op zijn telefoon binnengekregen van mensen die een platencontract hopen te winnen, laat de zanger weten aan het ANP. Aanstormend talent kan sinds afgelopen dinsdag demo's naar zijn tweede telefoon sturen, een actie die de artiest heeft opgezet met zijn platenmaatschappij Lieve Jongens.

Hoeveel proefopnames de artiest precies binnen heeft gekregen, weet hij nog niet. Snelle, die eigenlijk Lars Bos heet, krijgt volgende week alle demo's binnen. "Dan is er ook een luistermoment."

De artiest, die op dit moment ook druk bezig is met de voorbereidingen voor zijn Thuis bij Snelle-shows in De Adelaarshorst op 16 en 17 juni, noemt de actie "vet om te doen". "Omdat ik ooit ben begonnen bij rapper Jebroer en hij heeft dat voor mij betekend. Ik mocht me onder zijn vleugels ontwikkelen." Dat hij dit nu bij anderen mag doen vindt Snelle "heel bijzonder". "We hadden dit idee al een tijdje, want sowieso zijn we met Lieve Jongens altijd bezig met scouten."

Op billboards door heel het land wordt het telefoonnummer van Snelle weergegeven. "Dat nummer is van mijn tweede telefoon, daar kunnen mensen hun demo's naartoe sturen." De drie personen met de "vetste" demo's gaat Snelle "even extra in het zonnetje zetten". Uit deze drie artiesten wordt uiteindelijk één winnaar gekozen. "Die wint een stukje begeleiding vanuit ons."