Snelle over presentatiedebuut: kon het dicht bij mezelf houden

In het nieuwe SBS6-programma I Want Your Song maakt Snelle zijn debuut als presentator. Dat vond de 26-jarige in het begin "heel spannend", maar uiteindelijk "bijzonder leuk". Het feit dat het programma over muziek gaat, maakte dat Snelle de presentatie dicht bij zichzelf kon houden, zo zegt hij tegen het ANP.

"Werkelijk alles was nieuw voor me", zegt Lars Bos - zoals Snelle officieel heet - over zijn eerste presentatieklus. "Ik heb geoefend met de autocue en hoe je je teksten eigen kan maken. Ook heb ik heel knullig thuis voor de spiegel geoefend en m’n teksten met m’n telefoon opgenomen en daarna teruggekeken", vertelt de zanger lachend over zijn voorbereiding op het programma. Maar oefening baart kunst, dat ging ook voor Snelle op. "Alles wat nieuw is en langzaam beter gaat, ga je vanzelf leuk vinden."

In I Want Your Song moeten songwriters hun zelfgeschreven nummer aan een bekende zanger of zangeres proberen te verkopen. Het schrijven van liedjes ligt Snelle aan het hart en dat maakte dat hij zich ook snel thuis voelde in het presenteren van het programma. "Het ging over muziek en dat is gewoon leuk. Het voelde dus heel natuurlijk." Een voorspelling durft hij ook alvast te doen: "Mart Hoogkamer heeft echt een hit te pakken", zegt hij over de uitzending van 12 augustus.

Carrière

Het SBS6-programma is volgens Snelle anders dan veel andere muzikale zoektochten die op tv te zien zijn. "We hebben het vooral over het vak liedjes schrijven, dat is iets nieuws. Ik vind het leuk dat er een keer aandacht voor is. Sommige songwriters kiezen er bewust voor om buiten de schijnwerpers te werken, maar daar mogen best meer credits heen", vindt Snelle. "Zonder songwriters geen carrière."

Zijn eigen carrière gaat op muzikaal gebied als een speer, maar Snelle is op televisievlak nog maar net begonnen. "Ik heb heus wel tv-ambities, dat lijkt me hartstikke gaaf om te doen, maar laat het dan wel over muziek gaan, dan kan ik het dicht bij mezelf houden", aldus de zanger. "Ik doe niets anders dan met songwriters zitten, dus ik dacht hierbij dan ook: let's go!"

"Ik heb het nu gedaan zoals ik denk dat het leuk was, nu is het aan de mensen om te oordelen hoe het was", vervolgt Snelle. "Maar als ze me bellen voor een nieuw programma, dan schuif ik aan. Ik vond het feestje om te doen." Wat voor programma zou dan de ultieme droom zijn om te presenteren? "Als ik groot mag dromen, zou ik graag iets met reizen, muziek en voetbal combineren."